Hospůdky a jídlo

Návod, jak na to: Vyjděte okolo nového hotelu Bris na žílu s obchůdky. Po pár krocích narazíte vpravo na čínu Šang-hai. Všechno je tu dobré jako sen! Naproti patrová dřevěnice je hospůdka s těžko vyslovitelným jménem a mají tu bulharské speciality. Mňam. Na konci uličky zahnete vpravo a jsou tu dvě hospůdky vedle sebe, obě dobré. Ta, kde mají úplně fantastické řízky a kartofi sok, je až druhá v pořadí. Když se doharašíte až do přístavu, tak je tu nenápadná rybí restaurace před velkým family hotelem ve tvaru lodi. Tohle všechno jsme pro vás nafotili, viz fotky níže. A pak určitě zajděte do grillu na pláži, je přímo u schodů na městskou pláž, vylezte úplně nahoru, ten výhled na moře fakt stojí za to. Hospůdek přibývá a my nestačíme testovat!

BULHARSKÝ JÍDELNÍ LÍSTEK A JAK MU ROZUMĚT:

SIRENE… balkánský sýr… KAŠKAVAL… žlutý sýr … KARTOFI… brambory…

KEBAPČETA… čevapčiči… PRŽOLA… kotleta… KJUFTE… karbanátek …

PILE… kuře… TELEŠKO MESO… hovězí maso… ŠNICEL… řízek…

SVINSKO MESO… vepřové… TOMAT… rajče… CAREVICA… kukuřice…

ORIZ… rýže… MIDI… mušle… MUSAKA… zapékané brambory…

CACA… maličké smažené rybky… PEČENE ČUŠKY… grilované papriky…

TAŠKEBAP… kousky telecího masa v rajčatové šťávě…

KYSLO MLJAKO… jogurt… ČUBRICA… tradiční bulharské koření…

TARATOR… studená jogurtová polévka s okurkou, koprem a oříšky….

BANIČKA… listové těsto s různými náplněmi, nejvíce s bílým sýrem…

ŠOPSKA SALATA… šopský salát… KRASTAVICI… okurky…

OVČARSKA SALATA… nejbohatší, vejce, olivy a tak

ČORBA… hustá polévka, různé typy: dršťková (škembe), fazolová (bob)…

BUTILKA… láhev… GAZIRANAJA VODA… perlivá voda…

NÁLIVNA BIRA… točené pivo… malé, velké… MALKO, GOLJAM…

SLADOLED… zmrzlina… DIŇA… meloun… PRASKOVI… broskve…

SMETKA… účet… PARY… peníze… KOLKO?… kolik?… MERSÍ… děkuji…

DOVIŽDANJA… nashledanou…

Čínská restaurace

Čínská restaurace

Bulharské speciality

Bulharské speciality

Přidejte komentář

Your email address will not be published.